Ja es poden demanar els ajuts per a la contractació de persones per fer treballs a la llar o de cures


13/08/2024

El termini per sol·licitar les ajudes finalitza el 30 d’octubre. Se subvencionen les despeses de Seguretat Social de nous contractes o ampliacions de jornada dels ja existents fetes entre l’1 de gener i el 30 de novembre d’aquest any

 

L’Ajuntament de Manresa ja ha obert la convocatòria per sol·licitar ajudes per a la contractació o ampliació de jornada a persones que treballin en l’àmbit de la llar o de les cures, amb l’objectiu de millorar les seves condicions laborals. El termini per presentar les sol·licituds estarà obert fins al proper 30 d’octubre.

Les ajudes estan dirigides a persones físiques ocupadores que durant el 2024 hagin contractat o ampliat la jornada a una persona per tenir cura de persones grans, infants o dependents, o tasques de la llar, inclosa la neteja. Queden exclosos de les subvencions les contractacions per a realitzar tasques de jardineria o conducció.

Les ajudes cobriran l’import corresponent a les despeses de Seguretat Social que ha d’abonar la persona contractant o ocupadora, durant l’any 2024, sense que s’estableixi cap mínim de la jornada laboral. La subvenció és per contractes formalitzats entre l’1 de gener i el 30 de novembre d’enguany i poden ser noves contractacions o ampliacions de jornada, però en queden excloses les conversions de contractes temporals ja existents a indefinits.

Per accedir a l’ajuda, l’ocupador o ocupadora ha de ser una persona física, major de 18 anys, i aquesta persona o la persona contractada ha d’estar empadronada i residir legalment a Manresa. A més, el servei s’ha de prestar al domicili de la persona contractant, però també és possible que el treball es realitzi al domicili d’una persona dependent i que el contracte estigui formalitzat per familiars o el tutor o tutora legal.

Tota la informació sobre la convocatòria, les bases completes i els formularis necessaris per presentar la sol·licitud es pot trobar en aquest enllaç.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat